Kapper I Kapperszaal
Onnes Coiffures
Kapsalon I Dameskapper
Onnes Coiffures
Onnes Coiffures I Groningen
Onnes Coiffures
Dameskapper I Herenkapper
jonge vrouw lange blonde krullen

Je haar herstellen na de vakantie

De zomer loopt alweer ten einde en je hebt je vakantie waarschijnlijk al achter de rug. Je bent zelf misschien heerlijk uitgerust na een paar vrije dagen op het strand of aan de rand van het zwembad, maar hoe zit het met je haar? Als je thuisgekomen bent met prachtige foto’s en herinneringen, maar ook een bos droog en beschadigd haar, dan ben je zeker niet de enige. Lees snel verder hoe je je haar kunt herstellen na de zomervakantie.

Tips voor haaronderhoud

De zon beschadigt niet alleen je huid, maar ook je haar. Voeg daar het zoute zeewater en het chloor uit het zwembadwater aan toe en je snapt dat je haar heel wat te verduren heeft tijdens de vakantie. Je kunt beschadigd haar voorkomen door je lokken ’s zomers goed te beschermen, maar als het toch is aangetast, dan kun je je haar herstellen op de volgende manieren:

 • Een hydraterend haarmasker is perfect om je uitgedroogde haar intensief te voeden. Een haarmasker werkt het beste op warm haar, dus neem eerst een warme douche of föhn je haar op een warme temperatuur. Is je haar extreem droog? Dan kun je e kapper ook om een verzorgende haarkuur vragen.
 • Is je haarkleur vervaagd door de zon? Een nieuw kleurtje frist je hele look op. Kies voor een spoeling die niet te agressief is, zodat je haar niet verder beschadigd raakt, en laat deze liefst aanbrengen door een ervaren kapper.
 • Pluizig haar pak je aan met een gladmakende crème of een verzorgende haarolie. Breng deze alleen aan op de punten van je haar, zodat het er niet vet uitziet.
 • Spoel je haar na het wassen met koel water. Dit sluit de haarschubben, waardoor je haar mooi gaat glanzen. Wrijf je haar ook nooit droog met een handdoek.
 • Gespleten punten kun je niet herstellen, maar alleen maskeren. Na de zomervakantie is dus een goede tijd om je haar te laten bijpunten door een goede kapper, zoals Onnes Coiffures in Groningen. Je kunt natuurlijk ook meteen voor een heel nieuw model en een ander kleurtje gaan!
 • Tenslotte heeft ook je voedingspatroon invloed op de gezondheid van je haar. Voldoende water drinken en gezonde vetten en eiwitten helpen je haar gezond te groeien en zorgen voor een prachtige glans.

Droog haar voorkomen in de winter

Je haar is nog maar net hersteld van de zomervakantie en de koude wintermaanden staan alweer voor de deur. En natuurlijk wil je dat ook tijdens de feestdagen je haar er prachtig gezond uitziet! Koude wind en centrale verwarming eisen hun tol op je haar, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om je haar hierop voor te bereiden. Lees verder om te zien hoe je droog haar ook in de winter kunt voorkomen.

Je haar voorbereiden op de winter

Verzorg je haar met behulp van onderstaande tips en je hebt ook in de winter geen last van droog haar!

 • Eet gezond. Je voeding heeft een grote invloed op je haar. Gezonde voeding met veel water, vitamine C, eiwitten en gezonde vetten zorgt ook voor gezond haar, het hele jaar door.
 • Ga niet met nat haar naar buiten als het vriest. Je haar kan dan ook bevriezen en makkelijk afbreken. Dit kan zelfs kale plekken als gevolg hebben! Laat je haar dus binnen goed drogen of gebruik een haardroger op een lage stand.
 • Draag een muts. Een muts beschermt je haar en je hoofd tegen de kou. Maakt jouw muts je haar statisch? Je lost dit makkelijk op door wat haarspray op je borstel te spuiten en hiermee voorzichtig je haar te borstelen. Plat hoedenhaar? Borstel dan je haar op de kop, dus met je hoofd naar voren hangend.
 • Gebruik de juiste verzorgingsproducten. Hierbij kun je denken aan een beschermende olie of een voedend haarmasker. Wil je weten welke producten het beste voor jouw haar zijn? De haarstylisten van Onnes Coiffures adviseren je graag, dus kom even langs bij onze kapsalons in het centrum van Groningen en Corpus den Hoorn.
 • Beperk het gebruik van föhn, stijl - of krultang. Grote temperatuurswisselingen zijn niet goed voor je haar. Wordt je haar erg heet tijdens het stijlen en vervolgens buiten erg koud, dan kan het beschadigd worden. Je kunt beschadigingen beperken door eerst een beschermend haarserum aan te brengen en na afloop een speciaal hiervoor ontwikkelde spray.

Wil je dat je haar er tijdens de feestdagen prachtig verzorgd uitziet? Bij Onnes Coiffures kun je altijd binnen lopen voor advies over haarverzorging en een knipbeurt, maar onze haarstylisten voorzien je ook graag van een prachtig feestkapsel. Onze kapsalons zijn gevestigd in het centrum van Groningen en in Corpus den Hoorn. Maak snel een afspraak, of kom direct langs!

Keune I Goldwell Gespecialiseerd in krullen I Bruiskapsels I Feestkapsel