Je haar herstellen na de vakantie

De zomer loopt alweer ten einde en je hebt je vakantie waarschijnlijk al achter de rug. Je bent zelf misschien heerlijk uitgerust na een paar vrije dagen op het strand of aan de rand van het zwembad, maar hoe zit het met je haar? Als je thuisgekomen bent met prachtige foto’s en herinneringen, maar ook een bos droog en beschadigd haar, dan ben je zeker niet de enige. Lees snel verder hoe je je haar kunt herstellen na de zomervakantie.

 

Tips voor haaronderhoud

De zon beschadigt niet alleen je huid, maar ook je haar. Voeg daar het zoute zeewater en het chloor uit het zwembadwater aan toe en je snapt dat je haar heel wat te verduren heeft tijdens de vakantie. Je kunt beschadigd haar voorkomen door je lokken ’s zomers goed te beschermen, maar als het toch is aangetast, dan kun je je haar herstellen op de volgende manieren:

  • Een hydraterend haarmasker is perfect om je uitgedroogde haar intensief te voeden. Een haarmasker werkt het beste op warm haar, dus neem eerst een warme douche of föhn je haar op een warme temperatuur. Is je haar extreem droog? Dan kun je de kapper ook om een verzorgende haarkuur vragen.
  • Is je haarkleur vervaagd door de zon? Een nieuw kleurtje frist je hele look op. Kies voor een spoeling die niet te agressief is, zodat je haar niet verder beschadigd raakt, en laat deze liefst aanbrengen door een ervaren kapper.
  • Pluizig haar pak je aan met een gladmakende crème of een verzorgende haarolie. Breng deze alleen aan op de punten van je haar, zodat het er niet vet uitziet.
    Spoel je haar na het wassen met koel water. Dit sluit de haarschubben, waardoor je haar mooi gaat glanzen. Wrijf je haar ook nooit droog met een handdoek.
  • Gespleten punten kun je niet herstellen, maar alleen maskeren. Na de zomervakantie is dus een goede tijd om je haar te laten bijpunten door een goede kapper, zoals Onnes Coiffures in Groningen. Je kunt natuurlijk ook meteen voor een heel nieuw model en een ander kleurtje gaan!
  • Tenslotte heeft ook je voedingspatroon invloed op de gezondheid van je haar. Voldoende water drinken en gezonde vetten en eiwitten helpen je haar gezond te groeien en zorgen voor een prachtige glans.
0

Salon Paterswoldseweg

Onnes Coiffures

 Paterswoldseweg 16/1

9726 BC Groningen

050 - 318 18 52

 

Openinstijden

Maandag Gesloten

Dinsdag - Vrijdag 08:30 - 18:00

Zaterdag 08:30 - 15:30

Salon S.O.J. Palmelaan

Onnes Coiffures

 S.O.J. Palmelaan 301-303
9728 VJ Groningen

050 - 526 46 02

 

Openingstijden

Maandag Gesloten

Dinsdag - Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag Gesloten

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 15:00

E-mail

 info@onnescoiffures.nl

 

Privacyverklaring

 

KvK-nummer

02013708

 

Maak direct een afspraak bij kapper Onnes Coiffures in Groningen.